Selecteer een pagina

Kies uw BHV item

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bedrijfshulpverlening

BHV gaat over veiligheid en gezondheid op het werk. En die veiligheid is van ons allemaal

In de Arbowet staat dat bedrijven verplicht zijn om goede bedrijfshulpverlening te organiseren en één of meer bedrijfshulpverleners (bhv’ers) aan te wijzen. Leidend daarbij zijn de grootte van het bedrijf en de risico’s die er spelen. Een bhv’er is opgeleid om bij een calamiteit werknemers en eventuele klanten in veiligheid te brengen of bij een incident eerste hulp te verlenen of te reanimeren.

Behalve bhv’ers moeten bedrijven een goede bhv-uitrusting hebben.

EHBO

De BHV is vaak als eerste ter plaatse als zich iets ernstigs of levensbedreigends voordoet. De BHV’er beoordeelt en gaat direct over tot handelen. Daarmee heeft de BHV’er een voorpostfunctie voor de professionele hulpverlener en rust er een grote verantwoordelijkheid op zijn schouders. Bij de BHV ligt de focus op bijv. hoe je een beginnende brand blust en veilig het pand ontruimd voordat de brandweer er is.

Bij EHBO gaat het er om om (levens)reddende handelingen uit te voeren. Zo kunnen bloedingen, huidwonden, brandwonden etc. worden behandeld. Het is van belang om voldoende en juiste EHBO middelen aanwezig te hebben.

Het gaat hier dan om verbandtrommels en als er gevaarlijke stoffen aanwezig zijn spoelmiddelen etc.

Bij THPBM zijn er voor het geval toch mis gaat verschillende EHBO middelen te koop.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag?

0592-865319 of  info@thpbm.nl